888 Holdings Mengkaji Perjanjian William Hill dengan Caesars, Mencari Lebih Banyak Dana
Toto

888 Holdings Mengkaji Perjanjian William Hill dengan Caesars, Mencari Lebih Banyak Dana

888 Holdings bersedia untuk mengambil alih rancangan pengendali pertaruhan sukan William Hill ke langkah seterusnya. Untuk melakukan itu, ia akan memerlukan bantuan kewangan, dan mengumumkan perjanjian ekuiti utama mulai minggu ini.

William Hill
William Hill di UK akan menjadi milik 888 Holdings tidak lama lagi. 888 mengolah semula perjanjiannya dengan Caesars Entertainment untuk aset tersebut dan https://turning-the-tide.org/ menjangkakan untuk menutup pembelian menjelang Jun. (Imej: The Guardian )
888 Holdings sudah pun mempunyai kedudukan kukuh dalam pasaran permainan global, dengan operasi merangkumi hampir setiap benua. Ia akan menjadi lebih besar apabila ia dapat menyelesaikan pemerolehan aset William Hill bukan AS.

Syarikat itu berharap untuk menyelesaikan proses itu pada suku kedua tahun ini, sedikit kelewatan kepada rancangan sebelumnya. Walau bagaimanapun, ia tidak akan dapat melakukannya sendiri, walaupun mengolah semula harga pembelian, dan akan mula menghubungi penyokong kewangan hari ini.

888 Memerlukan Lebih Banyak Dana
888 mempunyai sepanduk tahun lepas, meningkatkan jualan sebanyak 14% berbanding prestasi 2020nya. Walau bagaimanapun, keuntungan jatuh, yang menakutkan pelabur. Untuk menampung $3 bilion yang dipersetujui untuk membayar William Hill untuk memperoleh aset syarikat, 888 akan mencari cara baharu untuk meningkatkan ekuiti, menurut Sky News .

Saham syarikat telah merosot baru-baru ini. Selepas syarikat itu mengumumkan status kewangan terbarunya kira-kira sebulan yang lalu, menunjukkan penurunan hasil, stoknya mula merosot. Pencerobohan Rusia ke atas Ukraine turut menghalang kestabilan perdagangannya. Akibatnya, saham 888 adalah kira-kira 34% lebih rendah daripada ketika ia mula-mula mengumumkan pembelian yang dirancang pada September lalu.

Ahli-ahli sihir kewangan 888, dalam menentukan cara membiayai pemerolehan William Hill, sebahagiannya membankkan pembelian pada harga saham syarikat. Sebelum ini, 888 tahu ia perlu mengumpul kira-kira £500 juta (AS$654.8 juta).

Memandangkan saham telah jatuh, 888 perlu mencari jalan untuk membuat perbezaan. Akibatnya, ia akan membentangkan binaan buku dipercepatkan yang meliputi sekitar 19% daripada modal saham terbitannya. Di samping mencari pilihan ekuiti baharu, ia akan menggantung dividen untuk mengurangkan kesan pengambilalihan.

Kira-kira 70.8 juta saham biasa baharu akan tersedia melalui binaan buku, satu latihan biasa oleh syarikat yang ingin mendapatkan wang tunai segera. Dalam kes semasa 888, binaan buku menggantikan peningkatan modal yang dirancangnya yang sebelum ini akan dilancarkan untuk membiayai pengambilalihan.

888 dan Caesars Berunding Syarat Baharu
Terdapat sedikit berita baik daripada syarikat itu. Ia mengumumkan bahawa ia menyemak semula perjanjiannya dengan pemilik William Hill Caesars Entertainment. Ia kini akan membayar antara AS$2.55 bilion dan AS$2.68 bilion, yang akan mengubah jumlah yang diperlukan untuk mendapatkannya melalui https://startupmeme.com pilihan pembiayaan tambahan. Itu membuatkan pelabur gembira, dengan harga saham syarikat serta-merta melonjak 22% semasa dagangan awal pagi.

Lantunan itu akan terbukti bermanfaat apabila 888 dan Caesars bersedia untuk menandatangani dokumen akhir. Pembinaan buku itu sepatutnya meningkat sekitar AS$177.9 juta, berdasarkan harga penutupan saham syarikat itu dari https://gifetgif.com/ semalam. Tambah pada kekuatan tambahan yang sudah dilihat oleh saham, dan syarikat itu mempunyai sedikit lebih fleksibiliti.

Juga apabila tiba masa itu, 888 perlu membayar AS$765.22 juta. Itu kurang daripada AS$1.09 bilion yang dipersetujui oleh kedua-dua syarikat pada mulanya.

Di samping itu, kedua-dua syarikat bersetuju menerima balasan tertunda AS$130.8 juta, yang perlu dibayar pada 2024. Pembayaran itu, mengikut budi bicara 888, boleh melalui tunai atau tambahan 888 saham. Itu bergantung https://bookbooknyc.com/ kepada 888 yang memenuhi sasaran kewangan tertentu pada 2023.

888 pemegang saham akan dapat mengundi mengenai pengambilalihan itu pada mesyuarat agung bulan depan. Jika berjaya, syarikat itu berharap untuk menutup perjanjian itu pada bulan Jun.